Actieplan Scheveningen

Bewoners en ondernemers van Scheveningen hebben steeds meer overlast van bezoekers. De gemeente heeft daarom samen met bewoners en ondernemers een actieplan gemaakt.

In dit plan staan veel maatregelen die in 2022 zijn ingezet om de overlast aan te pakken. Het gaat om maatregelen tegen bijvoorbeeld parkeeroverlast, geluidsoverlast, straatraces, alcohol-, lachgas- en drugsgebruik en afval.

Om bij drukte sneller te kunnen ingrijpen, werkt de gemeente met druktescenario’s (verschillende situaties met wisselende drukte). Dat betekent: hoe drukker het wordt, hoe meer maatregelen er zijn. Denk daarbij aan het inzetten van verkeersregelaars, extra politie en handhavers, of aan het afsluiten van sommige straten.

Actieplan Kust
Vanaf 2023 is het actieplan verbreed naar Actieplan Kust, waarbij naast Scheveningen ook de badplaats Kijkduin is opgenomen. Meer informatie over de maatregelen van 2023 leest u binnenkort op deze pagina.

Onderwerpen

Maatregelen

Maatregelen om overlast aan te pakken op het gebied van mobiliteit, veiligheid, gastvrijheid & toerisme en communicatie.

Ga naar de pagina

Programma Toekomst Scheveningen badplaats

Het actieplan en de druktescenario’s zijn onderdeel van het programma Toekomst Scheveningen badplaats.

Ga naar de pagina

Toekomstvisie Scheveningen

Samen met ondernemers en bewoners is een toekomstvisie gemaakt. Hoe ziet Scheveningen badplaats er in 2040 uit?

Ga naar de pagina

Werkgroep Veilig en Leefbaar Scheveningen

De werkgroep denkt en praat mee over de maatregelen uit het actieplan.

Ga naar de pagina

Samen voor Scheveningen

Honderden mensen zetten zich tijdens het strandseizoen in voor een gezellig en veilig Scheveningen. Lees hier hun verhalen.

Ga naar de pagina

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het actieplan? Stuur dan een e-mail naar
programmascheveningen@denhaag.nl.