Duinoord

Sommige mensen zeggen dat de Laan van Meerdervoort de onzichtbare scheiding tussen het zand en het veen is. Dit is waar de wijk Duinoord, waar ook veel expats wonen, begint.

De wijk is vernoemd naar het eeuwenoude duingebied waar het in ligt. Duinoord heeft ongeveer 8.700 bewoners en staat bekend om haar mooie panden, winkelstraat de Reinkenstraat en het groene Sweelinckplein. Ook het verborgen parkje Sunny Court is geliefd onder buurtbewoners.  

Wijkgrens 
De wijkgrens van Duinoord loopt van de Laan van Meerdervoort langs de Groot Hertoginnelaan, Stadhouderslaan, Cornelis de Wittlaan en Houtrustweg. De grens die de gemeente aanhoudt is die van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek).

 

Wijknieuws en activiteiten

Wijkagenda Duinoord

Duinoord heeft sinds oktober 2021 een eigen wijkagenda. In de wijkagenda staan de belangrijkste verbeteringen voor de wijk voor 4 jaar. Op de wijkagenda van Duinoord staan 7 themas met daarbij een aantal acties. Bijna 800 bewoners, ondernemers, samenwerkingspartners en medewerkers van de gemeente hebben de thema’s en acties samen gekozen. Zij voeren ook samen de verbeteringen uit. 

In de wijk

Bewonersoverleg Duinoord

Bewonersoverleg Duinoord is de bewonersorganisatie van de wijk.

Ga naar de pagina

Buurt Informatie Team

Het Buurt Informatie Team (BIT) loopt door de wijk en let op situaties en zaken die kapot, vervuild of onveilig zijn. Het team vormt daarmee de oren en ogen voor de buurt.

Ga naar de pagina

Welzijn Scheveningen

Welzijn Scheveningen is voor alle inwoners van stadsdeel Scheveningen. Maatschappelijk werkers en jeugdwerkers bieden ondersteuning aan bewoners die steun kunnen gebruiken.

Ga naar de pagina

Wijkagent Duinoord

Iedere wijk heeft 1 of meerdere wijkagenten. De wijkagent is het 1e aanspreekpunt voor de bewoners in de wijk.

Ga naar de pagina

Winkelstraten

In Duinoord zijn 2 winkelstraten met winkels en horeca. De Reinkenstraat en de Valeriusstraat. De meeste ondernemers zijn aangesloten bij de bedrijven investeringszone (BIZ) Reinkenstraat.

Ga naar de pagina