Geef uw idee of plan door

Heeft u een idee om uw buurt te verbeteren? De medewerkers van stadsdeelkantoor Scheveningen kunnen mogelijk helpen bij de uitvoering.  

Zelf aan de slag voor een mooiere, schone of groenere wijk

De medewerkers van stadsdeelkantoor Scheveningen werken iedere dag aan het beheer, onderhoud en de verbetering van Scheveningen. Dit doen zij samen met bewoners, ondernemers en wijkpartners. Heeft u een idee of plan om uw wijk te verbeteren? Geef uw initiatief aan ons door. Dan kijken de medewerkers van het stadsdeelkantoor of en hoe zij kunnen helpen bij de uitvoering. Bijvoorbeeld in de vorm van advies, subsidies of promotie van uw initiatief. 

Hieronder staan de thema’s waarvoor het stadsdeelkantoor de meeste verzoeken ontvangt. Ook ideeën en initiatieven voor andere thema’s zijn welkom. U kunt uw initiatief doorgeven via scheveningen@denhaag.nl onder vermelding van bewonersinitiatief. De medewerker die zich met het thema bezighoudt, neemt dan contact met u op. 

Groen

Groenbeheerders Ron en Jardi.

 

In een sociale buurt letten bewoners op elkaar en doen zij samen leuke of nuttige dingen. Sociale initiatieven zijn niet altijd zichtbaar, maar wel belangrijk voor de buurt. 

Heeft u een sociaal initiatief? Bijvoorbeeld een straatfeest of een actie om nieuwe mensen in de straat te verwelkomen? Laat dit weten aan Julie, Margot en Kelly, de medewerkers Welzijn, Jeugd en Participatie van Scheveningen. 

Medewerkers Welzijn, Jeugd en Participatie Julie, Margot en Kelly. 

 

Sport en spelen

Sporten en spelen is leuk en gezond voor jong en oud. U kunt tijdens activiteiten nieuwe mensen ontmoeten of bijpraten met bekenden. Hiervoor kunt in heel Scheveningen terecht bij de ruim 44 playgrounds, speeltuinen en speelveldjes.  

Heeft u een initiatief op het gebied van sport en spel? Is een speeltuin bijvoorbeeld aan vervanging toe en wilt u meedenken over de nieuwe inrichting? Geef dit door aan Wesley, speelbeheerder van Scheveningen.  

Speelbeheerder Wesley

 

Straatbeeld

Een nette en overzichtelijke straat nodigt uit om deze netjes te houden. Ook u kunt hierbij helpen.  

Heeft u een initiatief om het straatbeeld te verbeteren? Bijvoorbeeld om veilig oversteken te verbeteren? Een pleintje opnieuw in te richten of de straat op te vrolijken met een muurschilderingen? Neem contact op met wegbeheerders Meriam, Casper of Ingrid, medewerker muurschilderingen van Scheveningen. 

 

Schoon en milieu

In een schone straat wonen mensen met meer plezier. Ook u kunt helpen de straat en de wijk netjes en schoon te houden door uw idee of initiatief doorgeven.  

Heeft u een initiatief om het straatbeeld te verbeteren? Bijvoorbeeld om mensen een ondergrondse restafvalcontainer (ORAC) te laten adopteren, of heeft u ideeën voor een actie om hondenpoep tegen te gaan? Neem contact op met milieubeheer Scheveningen.  

Strand en boulevard

Het strand, de zee en de boulevard horen bij Scheveningen. Ze bieden ruimte voor vermaak en ontspanning. Het strand zorgt ook voor extra uitdagingen. Bijvoorbeeld als het gaat om bereikbaarheid en afval. 

Heeft u een initiatief voor op het strand en de boulevard? Bijvoorbeeld om bewoners en bezoekers enthousiast te maken om het strand schoon te maken en houden? Geef dit door aan Peggy en Eite, de strand- en boulevardmanagers van Scheveningen.