Havenkwartier

In de karakteristieke wijk Havenkwartier, die maar liefst 3 havens telt, komt wonen samen met visserij en ondernemen.

Dr. Lelykade, Havenkwartier

De wijk Havenkwartier bestaat uit de Vissershaven en een deel van het Geuzenkwartier. Het aantal woningen in de vooroorlogse wijk is de laatste jaren behoorlijk gegroeid met nieuwbouwwoningen rond de haven. Een groot deel van de zo’n 8.500 inwoners voelt zich sterk verbonden met de zee, haven en de visserij. De wijk heeft 3 havens met langs de kades veel visserij gerelateerde bedrijven en een ruim aanbod van horeca en winkels.

Havenkwartier

Wijkgrens

De wijkgrens van het Havenkwartier loopt van de Houtrustweg langs de Van Boetzelaerlaan, Scholstraat, Doornstraat, Duinstraat, Kompasstraat, Hoogaarsstraat, Reepstraat en Strandweg. De wijkgrens die de gemeente aanhoudt is door stadsdeelkantoor Scheveningen samen met alle bewonersorganisaties bepaald.

 

Wijknieuws en activiteiten

Wijkagenda Havenkwartier

Het Havenkwartier heeft sinds september 2022 een eigen wijkagenda. In de wijkagenda staan de belangrijkste verbeteringen voor de wijk voor 4 jaar. Op de wijkagenda van het Havenkwartier staan 5 thema’s met daarbij een aantal acties. Ruim 1.120 bewoners, ondernemers, samenwerkingspartners en medewerkers van de gemeente hebben de thema’s en acties samen gekozen. Zij voeren ook samen de verbeteringen uit.

Bewonersorganisatie Havenkwartier

De Bewoners Organisatie Havenkwartier (BOH) zet zich in voor de verbetering van het woon-, werk- en leefklimaat in het Havenkwartier. De BOH ondersteunt sociale projecten in de wijk en heeft meerdere commissies.

Ga naar de pagina Lees meer op BOH

Welzijn Scheveningen

Welzijn Scheveningen is voor alle inwoners van Scheveningen. Maatschappelijk werkers en jeugdwerkers helpen bewoners die steun kunnen gebruiken.

Ga naar de pagina Lees meer op Welzijn Scheveningen.

De Mallemok

In wijk- en dienstencentrum de Mallemok zijn maandag tot en met vrijdag activiteiten voor jong en oud. Ook is er een speeltuin, kledingbank, fietsenwerkplaats en de sociale winkel Schappelijk.

Ga naar de pagina Lees meer over de Mallemok

Wijkagent Havenkwartier

Iedere wijk heeft 1 of meerdere wijkagenten. De wijkagent is het 1e aanspreekpunt voor de bewoners. De wijkagent werkt regelmatig bij Rederij Trip (Doctor Lelykade 3H). Als hij er is, staat er buiten een politievlag.

Ga naar de pagina Bekijk het werkgebied en de contactgegevens van alle wijkagenten op de kaart