Klimaatchallenge Keizerstraat

De gemeente wil bewoners en ondernemers stimuleren om de eigen panden aan te passen op toekomstige wateroverlast. Hiervoor zijn verschillende regelingen en subsidies.

Klimaatchallenge Keizerstraat

De beheersing van regenwater in de Keizerstraat en omliggende straten, is een gezamenlijke opgave van de gemeente en pandeigenaren. De gemeente mag geen aanpassingen doen op de eigen grond van bewoners en ondernemers. De gemeente stimuleert bewoners en ondernemers om de eigen panden aan te passen en zo wateroverlast tegen te gaan. Dit is nodig want het eerdergenoemde infiltratiesysteem maakt de openbare ruimte weerbaarder tegen extreme buien, maar dit is niet voldoende om overlast op eigen terrein bij extreme regen volledig te voorkomen.

Verantwoordelijkheid pandeigenaren

Een erkend installateur kan u adviseren wat voor uw situatie de beste oplossing is. Het is verstandig om eventuele werkzaamheden aan de binnenhuisriolering uit te laten uitvoeren door een erkend installateur.

Het aanleggen van een groen dak is ook een mogelijkheid om regenwater vast te houden. Tot 31 maart 2023 kunt u bij de gemeente subsidie aanvragen voor een groen dak. Lees meer over de mogelijkheden.

Meer informatie over wateroverlast rondom uw woning en wat u hieraan kunt doen vindt u op Den Haag klimaatbestendig maken en www.riool.info.