Basisschool Het Volle Leven: leerlingen leren fietsen op verkeersplein

Basisschool Het Volle Leven heeft sinds begin oktober 2022 een verkeersplein. Dat is een leerzaam parcours met rijbanen, zebra’s, verkeerslichten en verkeersborden.

Het plein is onderdeel van het Haagse programma ‘Veilig Leren Fietsen’. De leerlingen krijgen in een veilige omgeving fietsen verkeersles. Zo bereidt de school ze voor op het drukke Haagse stadsverkeer. Anne Mulder, wethouder Mobiliteit, opende het verkeersplein. Hij is enthousiast dat de school meedoet om de leerlingen veilig aan het verkeer te laten meedoen. En fietsen aanmoedigt.

Anne Mulder: ‘Het is heel belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren fietsen en verkeersles krijgen. Want het Haagse stadsverkeer is druk en vraagt om heel wat vaardigheden. Kinderen die van jongs af aan leren door het Haagse verkeer te fietsen, zullen vaker blijven fietsen als ze ouder worden. Dat is goed voor de gezondheid en het is vaak de snelste manier om van A naar B te komen. En heel belangrijk: hoe meer leerlingen naar school fietsen, hoe veiliger de schoolomgeving wordt. Het wordt immers rustiger, omdat er minder auto’s komen.’

Kijk voor meer informatie op de website van Veilig leren fietsen.