Buurtpreventieteams in het zonnetje

‘Dank u wel voor de liefde voor de wijk’. Dat is de tekst op de chocoladereep die de leden van de buurtpreventie- en buurtinterventieteams (BPT’s) in Den Haag kregen. Dit als bedankje voor hun inzet.

In Scheveningen werden de ongeveer 35 leden van de BPT’s van Noordelijk Scheveningen en Duinoord verrast met een reep. In heel Den Haag zijn ongeveer 500 Haagse vrijwilligers actief in deze teams.

De BPT’s zijn de extra oren en ogen van de wijk. Ze zijn heel belangrijk voor de politie en de gemeente. De teams van actieve bewoners lopen regelmatig een ronde door hun wijk. Tijdens deze rondes is er aandacht voor alles wat te maken heeft met een veilige en nette buurt. Van inbraakrisico’s, tot plekken waar onderhoud nodig is om ongelukken te voorkomen. Opvallende dingen laten zij weten aan de gemeente of wijkagent.

Meehelpen?

U kunt u ook meehelpen bij de veiligheid en leefbaarheid in Scheveningen. Zo hoort u als bewoner misschien dingen die de politie en gemeente niet horen. Of u ziet wat de politie en gemeente soms niet zien. Sluit u aan bij een bestaand veiligheidsinitiatief in uw wijk. Als er in uw wijk geen buurtpreventieteam actief is, dan kunt er zelf een starten. Op de pagina Bewonersinitiatieven veiligheid leest u meer over buurtpreventieteams in Scheveningen.