Keizerstraat: Oekraïense vluchtelingen verhuizen

De 20 Oekraïense vluchtelingen verhuisden de week van 16 januari 2023 naar het Gulden Huis. Zij verbleven tijdelijk in het Empire hotel in de Keizerstraat.

December 2022 verhuisde al een groep van 60 Oekraïners naar deze opvanglocatie. Zij verbleven in Jorplace in de Keizerstraat.

Betrokken buurt

Op de vlucht voor de oorlog kwamen deze mensen in 2022 samen met vele andere Oekraïense vluchtelingen aan in Den Haag. Met alleen een paar koffers en veel zorgen over de situatie in hun land. Het lukte om de vluchtelingen een 1e tijdelijke plek te geven en zorg te bieden. Dit door de inzet van ondernemers, Welzijn Scheveningen én de betrokkenheid van de bewoners in en rond de Keizerstraat.

Acties

De bewoners organiseerden activiteiten en inzamelingen. Zodat de vluchtelingen zich zo snel mogelijk thuis zouden voelen. De gemeente bedankt iedereen die daarmee heeft geholpen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Den Haag? Of wilt u zich (blijven) inzetten om deze mensen te helpen? Kijk dan op www.denhaag.nl/oekraine. Hier staat veel informatie over wat u kunt doen.