Proef met vergunninghoudersparkeren

Op 1 mei 2023 start de gemeente met de proef vergunninghoudersparkeren. In Scheveningen gaat het om de volgende straten: Seinpostduin, Jongeneelstraat, Pellenaerstraat, Harteveltstraat en Gevers Deynootweg (bij de Oranjeflats).

De parkeerdruk is in deze straten hoog. Dit komt vooral door strandbezoekers. Om bezoekers ertoe te bewegen de parkeergarages en parkeerterreinen te gebruiken, zijn deze straten een vergunninghouderszone. De proef duurt een jaar en er is een tussentijdse evaluatie. Iedereen met een parkeervergunning voor bewoners, bedrijven of bezoekers voor het gebied Scheveningen/Duindorp mag ik het gebied parkeren.

Dagkaart parkeren

Met borden maakt de gemeente duidelijk dat de parkeerplaatsen bedoeld zijn voor vergunninghouders van het gebied Scheveningen/Duindorp. Niet-vergunninghouders mogen alleen tegen betaling van een dagkaart van € 50 parkeren. Voor een minuut of uur betalen kan niet meer. Zonder dagkaart kan de gemeente niet-vergunninghouders bij een controle een naheffingsaanslag geven. Of een wielklem geven. Uiteindelijk kan de gemeente de auto zelfs wegslepen. Voor vergunninghouders verandert er niets. Met een parkeervergunning of bezoekersvergunning kunt u gewoon parkeren.