Vanaf 1 oktober weer 1 vergunninggebied voor heel Scheveningen/Duindorp

Vergunninghouders in Scheveningen/Duindorp kunnen vanaf zaterdag 1 oktober 2022 weer parkeren in het hele gebied. De splitsing van het kuststrookgebied vervalt hiermee. Alle vergunninghouders ontvangen een brief over deze wijziging. Bij de brief komt ook een folder met daarin een kaart het vergunninggebied.

Daarnaast gaat vanaf 1 oktober de aanvangstijd voor betaald parkeren weer terug naar de reguliere tijden. Ook de maximale parkeeraanmeldduur van 2 uur in Duindorp stopt dan.

Achtergrond vergunninggebied 43/43S en 80/80S
Op 1 juni 2022 is het vergunninggebied 43 (bewoners)/80 (bedrijven) gesplitst. De straten binnen het kuststrookgebied vormen het huidige vergunninggebied (gebied 43S/80S). Op 15 juli zijn een aantal grenzen van deze vergunninggebieden aangepast.

De splitsing van het vergunninggebied en de wijziging hierin zorgde voor een groot aantal reacties. Zowel positief als negatief. Dit heeft tot het besluit geleid om per 1 oktober het kuststrookgebied (43S/80S) weer onder te brengen in het oorspronkelijke vergunningsgebied Scheveningen/Duindorp.