Verslag bezoek college van burgemeester en wethouders 

Dinsdagavond 23 mei 2023 bezocht het college van burgemeester en wethouders stadsdeel Scheveningen. In het World Forum ontmoetten zij zo’n 120 mensen die in het stadsdeel wonen of werken.

Stadsdeeldirecteur Mendy van Veen begeleidde de avond. Het programma begon met een video die laat zien hoe afwisselend de 9 wijken in stadsdeel Scheveningen zijn:

Daarna vertelde stadsdeelwethouder Anne Mulder over een aantal actuele thema’s in het stadsdeel. Ook stelde de burgemeester en andere wethouders zich kort voor.

Voorbeelden uit de wijk

Er waren er 4 presentaties van mensen die in Scheveningen wonen of werken. Dit om te laten zien wat er leeft.

  1. Wim van de YMCA gaf uitleg over het Buurtrestaurant, Podium aan Zee en de muziekschool. 
  2. Sam (onderzoeken van de Haagse Hogeschool) en jongerenwerker Luc vertelde over het Young Leaders programma in Duindorp. 
  3. Robert van het Haagsch Snoephuis ging in op bedrijfsafval op de Frederik Hendriklaan. 
  4. Ria van Thuis in de Buurt sprak over de inzet om mensen gezond langer thuis te laten wonen. 

Iedere pitch eindigde met een vraag of verzoek aan de wethouder of burgemeester. Ook reageerden mensen uit de zaal. Dit met tips voor de toekomst, maar ook met uitnodigingen voor evenementen en activiteiten.

Podium voor bewoners en ondernemers

De burgemeester en de wethouders bezoeken alle stadsdelen om van bewoners en ondernemers zelf te horen wat er speelt. En om een deel van hen persoonlijk te ontmoeten. Hiervoor gaf Mendy van Veen het podium na de pitches letterlijk aan hen. Op het hoofdpodium van het World Forum gingen bewoners en ondernemers persoonlijk met elkaar in gesprek. 

Bekijk de foto’s op Terugblik collegebezoek.