Parkeermaatregelen Scheveningen/Duindorp

Voor het vergunningsgebied Scheveningen/Duindorp gelden tijdens het strandseizoen extra parkeermaatregelen. Dit om de parkeerdruk te verlagen. Zo vraagt de gemeente bezoekers hun auto in een parkeergarage of buiten Scheveningen te parkeren. En op een andere manier verder te reizen.

Parkeermaatregelen tussen 1 juni en 1 oktober 2022 waren bijvoorbeeld:

  • betaald parkeren vanaf 10.00 uur in plaats van 13.00 uur (met uitzonderingen)
  • extra controle op correct parkeren en het betalen van parkeergeld
  • sneller kunnen plaatsen van een wielklem

Het vergunningsgebied Scheveningen/Duindorp is vanaf 1 oktober 2022 niet meer verdeeld in kuststrook en achterland

Proef met vergunninghoudersparkeren

Sinds 1 mei 2023 heeft de gemeente een proef vergunninghoudersparkeren. In Scheveningen gaat het om de volgende straten: Seinpostduin, Jongeneelstraat, PellenaerstraatHarteveltstraat en Gevers Deynootweg (parkeerterrein bij de Oranjeflats).

De parkeerdruk is in deze straten hoog. Dit komt vooral door strandbezoekers. Om bezoekers ertoe te bewegen de parkeergarages en parkeerterreinen te gebruiken, zijn deze straten een vergunninghouderszone. De proef duurt een jaar en er is een tussentijdse evaluatie. Iedereen met een parkeervergunning voor bewoners, bedrijven of bezoekers voor het gebied Scheveningen/Duindorp mag ik het gebied parkeren.

Dagkaart parkeren

Met borden maakt de gemeente duidelijk dat de parkeerplaatsen bedoeld zijn voor vergunninghouders van het gebied Scheveningen/Duindorp. Niet-vergunninghouders mogen alleen tegen betaling van een dagkaart van € 50 parkeren. Voor een minuut of uur betalen kan niet meer. Zonder dagkaart kan de gemeente niet-vergunninghouders bij een controle een naheffingsaanslag geven. Of een wielklem geven. Uiteindelijk kan de gemeente de auto zelfs wegslepen. Voor vergunninghouders verandert er niets. Met een parkeervergunning of bezoekersvergunning kunt u gewoon parkeren.

Parkeermaateregelen strandseizoen 2023

Wanneer de parkeermaatregelen strandseizoen 2023 bekend zijn, leest u hier meer over op deze pagina. Voor vragen over uw parkeer- of bezoekersvergunning u mailen naar parkeervergunningen@denhaag.nl of bellen naar 14070.