Parkeermaatregelen Scheveningen/Duindorp 2022

Voor het vergunningsgebied Scheveningen/Duindorp zijn extra parkeermaatregelen genomen. Met als doel: de parkeerdruk verminderen, onder andere door bezoekers ertoe aan te zetten hun auto in een parkeergarage of buiten Scheveningen te parkeren. En dan met andere vervoersmiddelen verder te reizen.

Van 1 juni tot 1 oktober 2022 geldt:

  • Betaald parkeren gaat elke dag om 10.00 uur in, ook daar waar dit normaal gesproken pas vanaf 13.00 uur het geval is.
  • Een uitzondering is de haven. Daar is het betaald parkeren van 18.00 tot 0.00 uur en dat blijft zo. In een aantal straten betaalt u op sommige dagen tot 2.00 uur om te parkeren. Ook dat verandert niet in de zomer.
  • Er wordt extra gehandhaafd op correct parkeren en het betalen van parkeergeld.
  • Bij niet betalen van parkeergeld kan meteen na de 1e parkeerbon (naheffingsaanslag) een wielklem worden geplaatst. De wielklemdienst zal dan snel langskomen.
  • Op verschillende plekken in het vergunninggebied (zoals in Duindorp) kunt u tussen 1 juni en 1 oktober maximaal 120 minuten parkeren.
  • Het huidige vergunninggebied Scheveningen/Duindorp is opgesplitst. Van 1 juni tot 1 oktober 2022 mogen alleen vergunninghouders met 43-S of 80-S op hun vergunning nog in de kuststrook parkeren. Hetzelfde geldt voor hun bezoek, als zij een bezoekersvergunning hebben. Heeft u geen ā€˜Sā€™ op uw vergunning? Dan kunt u, net als daarvoor, in het overige vergunningsgebied (43 of 80) parkeren, maar dus niet meer in de kuststrook. Bewoners en bedrijven met 43S of 80S op hun vergunning kunnen wel in het hele gebied parkeren

Permanente maatregelen

  • Sinds 1 april 2022 kunt u maximaal 60 minuten parkeren rondom Beelden aan Zee.

Bekijk per straat de maximale parkeerduur die in de zomer geldt. De folders van de parkeerzones staan op Parkeren in Scheveningen.

Voor vragen over uw parkeer- of bezoekersvergunning u mailen naar parkeervergunningen@denhaag.nl of bellen naar 14070.