Peter van het meldpunt

“Ik ben Peter en werk sinds januari als wachtcommandant voor het Meldpunt Overlast Scheveningen. Sinds april druppelen de meldingen binnen. De meeste meldingen gaan momenteel over parkeren en wildkamperen. Overdag mogen er wel tentjes op het strand, maar ’s nachts niet. Op wildkamperen wordt door de Handhavingsorganisatie en de politie gehandhaafd. 

Meldingen komen zowel per telefoon 14070 als per app binnen. Het voordeel van meldingen per app is dat men er ook een foto bij kan plaatsen. Zorg er wel voor dat een melding compleet is, bijvoorbeeld met de naam van het bedrijf van de deelscooter of het merk, kleur en kenteken van een auto. Dat helpt ons enorm! Omdat het meldnummer ook het algemene nummer van de gemeente Den Haag is krijg je soms mensen aan de lijn die helemaal niet bij ons moeten zijn. Dan vertellen ze hele verhalen die helemaal niet over overlast gaan. Meestal leidt dat tot een leuk  gesprek, maar moeten ze wel opnieuw de gemeente bellen om de juiste afdeling aan de lijn te krijgen.  

De diversiteit maakt dit werk leuk. Je weet van tevoren nooit welke vraag er binnenkomt. En je doet dit werk met z’n allen, ieder levert zijn stukje van de oplossing. Dat samenwerken en een bijdrage leveren aan het geheel, dat is toch het mooiste wat er bestaat! 

Waarvoor en hoe je kunt melden bij het Meldpunt Overlast Scheveningen vindt u op Meldpunt overlast Scheveningen – Contentplatform – Scheveningen (denhaag.nl)