Scheveningen-Dorp

Scheveningen-Dorp is een veelzijdige en historische wijk met winkelstraten en strand. 

Zeeweg, Scheveningen-Dorp

Scheveningen-Dorp is een wijk met een dorps karakter en ongeveer 12.500 bewoners. Veel bewoners kennen elkaar en wonen er al lange tijd. De zee en de haven hebben al vele jaren invloed op de ontwikkeling van de wijk. Scheveningen-Dorp heeft 2 winkelstraten: de Badhuisstraat en de Keizerstraat. De Keizerstraat loopt door tot aan de boulevard. Karakteristieke gebouwen zoals de vuurtoren, kerken en muurschilderingen houden de herinnering aan het oude vissersdorp in leven.

Zeeweg-Scheveningen-Dorp

Wijkgrens 
De wijkgrens van Scheveningen-Dorp loopt van de Duinstraat langs de Scheveningseweg, Kanaalweg, Duinweg, Haringkade, Neptunusstraat, Rotterdamsestraat, Scheveningseslag, Strandweg, Reepstraat en de Kompasstraat. De wijkgrens die de gemeente aanhoudt is door stadsdeelkantoor Scheveningen samen met alle bewonersorganisaties bepaald.

 

Wijknieuws en activiteiten

Wijkagenda

Icoon Wijkagenda

Scheveningen-Dorp heeft sinds oktober 2021 een eigen wijkagenda. In de wijkagenda staan de belangrijkste verbeteringen in de wijk voor 4 jaar. Op de wijkagenda van Scheveningen-Dorp staan 4 thema’s met daarbij een aantal acties. Ruim 550 bewoners, ondernemers, samenwerkingspartners en medewerkers van de gemeente kozen de thema’s en acties. Zij voeren ook samen de verbeteringen uit.

In de wijk

Wijk Overleg Scheveningen-Dorp

Wijk Overleg Scheveningen-Dorp is de bewonersorganisatie van de wijk. Zij zet zich in voor een prettige wijk om in te wonen, leven, werken en ondernemen.

Ga naar de pagina

Welzijn Scheveningen

Welzijn Scheveningen is voor alle inwoners van Scheveningen. Maatschappelijk werkers en jeugdwerkers helpen bewoners die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dit doen zij onder andere bij het Servicepunt XL in wijkcentrum Het Kalhuis.

Ga naar de pagina

Kommunika

Kommunika is een klein buurtcentrum. De leuke en leerzame activiteiten zijn vooral gericht op de jeugd van 2 tot 20 jaar. Maar ook bewoners van andere leeftijden zijn welkom.

YMCA Scheveningen

YMCA Scheveningen bestaat sinds 1878 zet zich in voor participatie, leefbaarheid, cultuur en welzijn. De 3 hoofdtaken zijn: culturele ontwikkeling (bij jongeren) door het muziekcentrum, sociale activiteiten voor de buurt in het buurtrestaurant en het organiseren van livemuziek optredens en evenementen met Podium aan Zee.

Ga naar de pagina

Muzee

Muzee geeft een kijkje in de geschiedenis van het vissersdorp en de badplaats. Deze vormen het gezicht van Scheveningen. De collectie van Muzee biedt een overzicht van de visserij en het dagelijkse leven van toen en nu.

Ga naar de pagina

Straatkunstmuseum Scheveningen

In Scheveningen is veel straatkunst. Van muurschilderingen tot prints. Waar muurschilderingen tientallen jaren geleden werd ingezet om overlast van graffiti tegen te gaan, helpt het nu de historie en cultuur van de wijk levend te houden.

Ga naar de pagina

Wijkagent Scheveningen-Dorp

Iedere wijk heeft een of meerdere wijkagenten. De wijkagent is het 1e aanspreekpunt voor de bewoners in de wijk.

Ga naar de pagina

Badhuisstraat

In Scheveningen-Dorp zijn 2 winkelstraten met winkels en horeca. De Badhuisstraat en de Keizerstraat. De meeste ondernemers zijn aangesloten bij de buurt investeringszones (BIZ) Badhuisstraat of Keizerstraat.

Ga naar de pagina

Keizerstraat

In Scheveningen-Dorp zijn 2 winkelstraten met winkels en horeca. De Badhuisstraat en de Keizerstraat. De meeste ondernemers zijn aangesloten bij de buurt investeringszones (BIZ) Badhuisstraat of Keizerstraat.

Ga naar de pagina

Stadsboerderij ‘t Waaygat

‘t Waaygat is sinds 1978 de stadsboerderij van Scheveningen. Er zijn heel het jaar door activiteiten die te maken hebben met leefbaarheid, natuur en milieu.

Ga naar de pagina

Bibliotheek Scheveningen

De openbare bibliotheek van Scheveningen staat in Scheveningen-Dorp.

Ga naar de pagina

Zwembad De Blinkerd

In het zwembad De Blinkerd is er voor iedereen wat te doen. Van recreatief zwemmen tot leren zwemmen en sporten in het water.

Ga naar de pagina

Minder Grijs Meer Groen

Minder Grijs Meer Groen zet zich in voor meer groen in Scheveningen-Dorp.

Ga naar de pagina Minder Grijs Meer Groen

Gasvrij Scheveningen

De energiecoaches van Gastvrij Scheveningen helpen inwoners bij het duurzamer maken van hun woning. Zij geven gratis advies.

Ga naar de pagina