Voorbeelden participatie

Actief samen met bewoners, bedrijven en instellingen de sociale en fysieke leefbaarheid in de wijken versterken. Hier zet stadsdeelkantoor Scheveningen zich doorlopend voor in. Mensen die in het stadsdeel wonen of werken kunnen aansluiten bij bestaande vormen van participatie of zelf een initiatief starten. 

 

Opknappen Willem Beukelszoonplein

Het Willem Beukelszoonplein is een van de meest karakteristieke stukjes van Scheveningen-Dorp. Onlangs is het plein helemaal opgeknapt en vergroend door actieve bewoners en het stadsdeelkantoor.

Ga naar de pagina Opknappen Willem Beukelszoonplein

Vrijwilligers koken Hollandse pot

Op vrijdag komt er een heerlijke etensgeur uit wijkcentrum Het Trefpunt in Duindorp. In de grote zaal is het behaaglijk warm en klinkt geroezemoes en het gerinkel van bestek. Vrijwilligers lopen af en aan met dampende maaltijden. Van een grote tafel prikt meer dan een dozijn oudere Scheveningers gezellig een vorkje.

Ga naar de pagina Vrijwilligers koken Hollandse pot

Actie tegen weesfietsen

In het Renbaankwartier stonden best veel ongebruikte weesfietsen op de stoep. Twee bewoners trokken zich het lot van deze tweewielers zo aan, dat ze een plan bedachten.

Ga naar de pagina Actie tegen weesfietsen

Vier Gulden Klinkers in stadsdeel Scheveningen

Een schone en groene straat is fijn om in te wonen. In 2022 zijn maar liefst vier bewonersinitiatieven voor meer groen beloond met een Gulden Klinker. Dit is een straatsteen met een verguld plaatje, die de gemeente in de stoep of straat van het buurtinitiatief plaatst.

Ga naar de pagina Vier Gulden Klinkers in stadsdeel Scheveningen

Heeft u een goed idee? Deel het met iedereen!

Geef uw idee of plan door