Zorgvliet

De kleine, groene wijk Zorgvliet ligt tussen het centrum en het strand. De wijk staat bekend om de mix van monumentale en moderne villa’s.

Zorgvliet

Wijkagenda Zorgvliet

Icoon Wijkagenda

Zorgvliet krijgt in 2023 een wijkagenda. In de wijkagenda staan de belangrijkste verbeteringen voor de wijk 4 jaar. Bewoners, de bewonersorganisatie, ondernemers en wijkpartners worden betrokken bij het maken en realiseren van de wijkagenda. 

Zorgvliet ligt tussen het centrum en het strand en heeft zo’n 700 inwoners. Zorgvliet wordt ook wel de ambassadewijk van Den Haag genoemd. Park Sorghvliet ligt in het midden van de wijk. Aan de rand van de wijk staan het Catshuis, het congrescentrum World Forum en bekende musea waaronder Museon en het Gemeentemuseum.

Zorgvliet

Wijkgrens 
De wijkgrens van Zorgvliet loopt langs de Eisenhouwerlaan, Stadhouderslaan, Groot Hertoginnelaan, Carnegielaan en Scheveningseweg. De wijkgrens die de gemeente aanhoudt is die van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek).

Wijkagenda Zorgvliet
Iedere wijk in Den Haag krijgt een wijkagenda met daarin de belangrijkste verbeteringen voor de komende 4 jaar. De wijkagenda wordt opgesteld en uitgevoerd door de mensen die in de wijk wonen of werken, de gemeente en belangrijke partijen in de wijk. Het opstellen van de wijkagenda duurt ongeveer 8 maanden. Zorgvliet krijgt voor eind december 2023 een wijkagenda.

Wijknieuws en activiteiten

In de wijk

Stichting Wijkoverleg Zorgvliet

Stichting Wijkoverleg Zorgvliet is de bewonersorganisatie van de wijk. Zij zet zich in voor een prettige wijk om in te wonen, leven, werken en te ondernemen. Hierbij is het behoud van het karakter van het beschermde stadsgezicht Zorgvliet belangrijk.

Ga naar de pagina

Welzijn Scheveningen

Welzijn Scheveningen is voor alle inwoners van Scheveningen. Maatschappelijk werkers en jeugdwerkers helpen bewoners die steun kunnen gebruiken.

Ga naar de pagina

Buurtcontact Zorgvliet

Buurtcontact Zorgvliet is een initiatief van bewoners om mensen uit de wijk elkaar te laten ontmoeten.

Ga naar de pagina

Wijkagent Zorgvliet

Iedere wijk heeft 1 of meerdere wijkagenten. De wijkagent is het 1e aanspreekpunt voor de bewoners in de wijk.

Ga naar de pagina

Park Sorghvliet 

Park Sorghvliet aan de Scheveningseweg is eigendom van de staat en in beheer bij het Rijksvastgoedbedrijf. Bezoek aan het park kan alleen met een geldige toegangskaart.

Ga naar de pagina

Stichting Vrienden van Park Sorghvliet

Om Park Sorghvliet zoveel mogelijk in zijn huidige staat te behouden, richtten een aantal bewoners de  Stichting Vrienden van Park Sorghvliet op.

Ga naar de pagina